Takaisin juttujen etusivulle

Sammakkoeläinten valokuvaamisesta

Paramesotriton hongkongensis. Kuva: Iiska Siirilä Rana temporaria, sammakot parittelevat.  Kuva: Joonas Gustafsson

Oletko koskaan pohtinut kuinka valokuvat sammakkoeläimistä syntyvät? Niin kuvat terraariossa asuvista otuksista kuin luonnon eläimistäkin.

Kyllä, kuvat syntyvät kameralla. Mutta kuten jokainen eläimiä joskus kuvannut tietää, ei hyvä kuva useinkaan synny itsestään vain nappia painamalla. Terraarion lasin naarmut näkyvät kuvassa, eläin ei ole hyvässä asennossa, valo ei riitä ja kuvasta tulee utuinen... Kaikki nämä ovat herppikuvaajalle tuttuja juttuja. Erityisen hyvää kuvaa varten tarvitaan paljon työtä ja aina vähän tuuriakin. Itse kun haluan saada hyvän potretin jostakin eläimestä lauon siitä noin satakunta kuvaa. Niiden joukosta sitten yleensä löytyy 2-3 kelvollista otosta.

Alla on näytetty "kulissien takaa" kuinka sivun yläosassa olevat kuvat Paramesotriton hongkongensis -salamanterista ja sammakoista syntyivät. Salamanterikuvasta ja tilanteesta erityiskiitos Iiska Siirilälle, herppikuvaamisen ammattilaiselle.

Väliaikainen studio syntyy tarvittaessa vaikka keittiön pöydälle. Kuva: Joonas Gustafsson Joonas kuvaamassa sammakoita Vuokatissa. Kuva: Jukka Gustafsson

© Joonas Gustafsson
Takaisin juttujen etusivulle