Takaisin Sammakkolammen pääsivulle

 

Tervehdys!

Olen Joonas Gustafsson, sammakkoeläinharrastaja ja Sammakkolampi-sivuston toinen ylläpitäjä.

Olen ollut kiinnostunut eläimistä ja liikkunut luonnossa koko ikäni. Ensimmäiset sammakkoeläimeni hankin 1980-luvun lopulla, ja nykyään minun ja vaimoni Niinan eläinhuoneesta löytyy kymmenkunta lajia sammakkoeläimiä, joista osa lisääntyy säännöllisesti. Kokemuspuolelle voin kymmenien terraariokasvattien lisäksi kirjata lukemattomia tunteja maastossa sammakkoeläimiä tarkkaillen, niin kotimaassamme kuin ulkomaillakin. Käytännön toiminnan lisäksi olen harrastanut myös herpetologian teoreettista puolta suorittamalla omien opintojen ohella sivuaineena herpetologispainotteiset eläintieteen aineopinnot Helsingin yliopistolla.

Terraarioeläinharrastuksemme tiimoilta minä ja vaimoni toimimme yhteistyössä alan asiantuntija-, ja viranomaistahojen kanssa. Olen Maa- ja metsätalousministeriön Seura ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan jäsen. Lisäksi toimin hädänalaisten matelijoihin ja sammakkoeläinten pelastamiseen erikoistuneen HeKo-ringin ylläpitäjänä ja Suomen herpetologisen yhdistyksen ja Luonnontieteellisen keskusmuseon matelijoiden ja sammakkoeläinten nimistötoimikunnan jäsenenä. Muita tahoja joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä ovat mm. Korkeasaaren eläintarha, Luonnontieteellisen keskusmuseon Eläinmuseo, Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY, Trooppinen eläintalo Tropicario ja Tykkimäen terraario. Yhdistyspuolella toimin Lohjan eläinsuojeluyhdistys ry:ssä, Suomen eksoottisten eläinten harrastajayhdistysten liitto SEELissä, Suomen herpetologisessa yhdistyksessä ja Suomen Dendrobatidea yhdityksessä.

Olemme vaimoni kanssa kiertäneet luennoimassa sammakkoeläimistä ja matelijoista Suomen herpetologisen yhdistyksen jäsenkokouksissa ympäri Suomen, Espoon kaupungin työväenopistossa ja Helsingin seudun kesäyliopistossa, useammankin ammattikoulun eläinhoitajaopintojen herppikursseila, sekä SEY:n eläinsuojeluneuvojakursseilla. Nykyään myös kotitilallamme Villa Grodassa käy toisinaan ryhmiä tutustumassa eksoottisten eläinten pitoon.

Toivottavasti Sammakkolampi-sivuistamme on hyötyä ja iloa Sinulle. Päivitämme sivuja säännöllisesti, joten olet lämpimästi tervetullut takaisin uudemmankin kerran!

Sammakkoeläinterveisin,
Joonas Gustafsson
joonas@sammakkolampi.net


Joonas Rotterdamin eläintarhan salamanteriosastolla keväällä 2007.

Kuva eläinhuoneestamme.

Kuva eläinhuoneestamme.
Näkymiä eläinhuoneestamme.

Takaisin Sammakkolammen pääsivulle