Bufo melanostictus

Bufo melanostictus. © Sammakkolampi.net

Ulkoasu: Kaakkoisaasialainen Bufo melanostictus on tyypillisen konnan muotoinen ja värinen otus. Lajille tyypillisin tuntomerkki ovat kuonosta silmien taakse kulkevat mustat harjanteet. Mustaa voi olla myös korvallisrauhasissa ja selän nystyröissä. Yleiväritys on kellertävän tai tumman ruskea, mutta eläimessä voi olla huomattavankin paljon valkoista, erityisesti jaloissa. Kokoa tälle konnalle voi tulla jopa yli 10 cm.

Bufo melanostictus. © Matias Griese Levinneisyys: Lajia tavataan laajalla alueella Kaakkois-Aasiassa aina eteläisestä Kiinasta Indonesiaan saakka. Konnaa tavataan monenlaisissa elinmpäristöissä, usein myös puutarhoissa ja muualla ihmisasutuksen läheisyydessä.

Elintavat: Laji on tyypillinen konna, joten se on aktiivisimmillaan hämärän aikaan, mutta voi liikkua ja olla näkösällä myös päiväsaikaan. Kesyyntyy helposti ja oppii kerjäämään ja syömään sormista tarjottuja herkkupaloja.

Ääntely: Lajin ääntely on äänekästä, rytkikästä kurinaa joka voi jatkua taukoamattomana pitkiäkin aikoja.

Hoito terraariossa: Tälle konnalle sisustetaan tyypillinen konnien terraario, jonka pohjan pinta-ala on vähintään 40 x 80 cm. Sopiva päivälämpötila on suunnilleen 25 asteen tietämillä, tai himpun sen yläpuolella.

Konnille sopiva jyrsijäterraarioon koottu asumus. © Sammakkolampi.net

© 2005 Niina & Joonas Gustafsson
www.sammakkolampi.net/konnamaiset