Takaisin eläinten myyntisivulle

Sammakkoeläinharrastajat Niina & Joonas Gustafsson

Yleiset sammakkoeläinten ja matelijoiden myyntiehtomme

Myymme eläimiä sekä yksityisille harrastajille, muille sopiville tahoille, että toisinaan myös edelleen myytäväksi eläinkauppiaille ja vastaaville. Myyjinä toimimme yksityishenkilöinä, meillä ei ole eläinten myyntiin liittyvää yritystä tai toiminimeä. Myymämme eläimet ovat pääsääntöisesti aina itse kasvattamiamme. Mikäli näin ei ole, asiasta on eläimen kohdalla selkeä maininta.

Kasvattamamme eläimen ostaja saa aina eläimen/eläinten mukana allekirjoitetun kasvatustodistuksen josta selviävät eläimen alkuperä, ikä ja joukko muita tietoja. Tämä paperi todistaa eläinten kotimaisuuden, sekä sen että eläimet ovat terraario-oloissa syntyneitä. Näillä asioilla on erityistä merkitystä silloin kun puhutaan CITES -lajeista, kuten esimerkiksi nuolimyrkkysammakoista. Lisäksi todistus kertoo ostajalle eläimen taustoista asioita joita omasta lemmikistään mahdolllisesti on kiinnostavaa tietää.
Kirjallisen kasvatustodistuksen lisäksi pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan kertomaan ostajalle suullisesti kaupan kohteena olevista eläimistä kaiken tarpeellisen. Ostaja pääsee aina halutessaan myös näkemään etukäteen eläimet ja niiden vanhemmat, sekä niiden elinolot ennen ostopäätöksen tekoa. Eläinten hyvinvointi, rehellisyys ja avoimuus ovat meille kunnia-asia.

Osalle eläimistä on esitetty valmiiksi hintapyyntö. Mikäli pyyntö tuntuu korkealta, tai olet hankkimassa kerralla useampia eläimiä, kuulemme mielellämme vastatarjouksesi. Kannattaa kuitenkin muistaa että hintapyyntö perustuu aina odotuksiimme, joten huomattavan paljon sitä matalampia tarjouksia jättävän ei kannata pettyä mikäli tarjous ei tulekaan hyväksytyksi. Lopullinen hinta määräytyy aina siksi, minkä sekä ostaja että myyjä yhdessä hyväksyvät.
Mikäli myytävän eläimen kohdalla ei esitetä hintapyyntöä, voit esittää oman tarjouksesi tai kysyä hintaa sähköpostitse.
Eläimet luovutetaan ostajalle vasta kun koko kauppahinta on suoritettu sovitulla tavalla.

Otamme vastaan etukäteisvarauksia. Varausmaksu on yksi kolmasosa sovitusta hinnasta, ja se hyvitetään kauppahinnassa. Varaus astuu voimaan kun olemme vastaanottaneet tiedon varauksesta, ja varausmaksu on suoritettu sovitulla tavalla. Varaus on voimassa kuukauden varausmaksun maksamisesta. Mikäli eläintä ei tuona aikana noudeta, eikä muusta ole sovittu, varaus katsotaan perutuksi. Varausmaksua ei palauteta jos ostaja peruu kaupan.

Alaikäisellä (alle 18-vuotiaalla) ostajalla tulee aina olla huoltajan suostumus eläimen ostamiseen. Toivomme myös että alle 16-vuotiaan vanhemmat olisivat mukana eläintä noudettaessa.

Nuolimyrkkysammakoita myytäessä edellytämme että ostajalla on ostohetkellä jo olemassa oleva ja toimiva banaanikärpäsviljelmä (tai vastaava). Mikäli ostajalla ei entuudestaan ole viljelmää, voimme tehdä etukäteisvarauksen sammakoihin (ks. yllä) ja myydä alun kärpäsviljelmälle. Vasta kun uusi viljely on (normaalisti muutaman viikon kuluttua) lähtenyt kunnolla käyntiin, on sopiva aika hankkia kärpäsistä riippuvaiset sammakot.

Eläimet sijaitsevat kotonamme Järvenpäässä, mihin niitä voi sopimuksen mukaan tulla katsomaan. Emme lähetä eläimiä Matkahuollon tai minkään muunkaan palvelun välityksellä, vaan toivomme ostajan noutavan eläimensä. Erityistapauksessa voimme myös sopia eläimen kuljettamisesta bensakorvausta vastaan jonnekin Uudenmaan alueella.

Lisätietoja kaupan ehdoista ja itse eläimistä saa osoitteesta sammakkolampi@sammakkolampi.net.

Takaisin eläinten myyntisivulle